Holnap vizsgázom…

És egy szájbalökött szót nem tudok semmiből. Ha valaki megkérdezné, hogy mi a fényképezőgép, akkor csak bután bámulnék rá, mert fogalmam sincs. Itt van előttem az összes anyag, és képtelen vagyok öt mondatnál többet foglalkozni vele. Mi a büdös francért kellett nekem ebbe belekezdeni? Értelme nincs… Soha az életben nem fog érdekelni, hogy a rekesz értékei 1, 1.4, 2, 2.8, 4, 5.6, 8, 11, 16, 22, 32, 64, meg a záridő 1, ½, ¼, 1/8, 1/15, 1/30, 1/60, 1/125, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000. és az sem érdekel, hogy minden plusz ISO érték után (200, 400, 800, 1600, 3200), -1 FE-t leszámolunk. Hát leszarom! És az sem érdekel, hogy a kisfilm szenzormérete 5,37-4,07mm-től, 36-24mm-ig terjed, a középméret 45-60 / 60-70mm-ig, a nagyméret meg marha nagy a maga 4*5″, 5*7″,10*8″, 11*14″, 20*25″ méreteivel. Hát mondd már meg, hogy kit érdekel?

És ezek a vizsgára beugró kérdések…

Hiába tudod ezeket, ha nem látsz! Ha egy kalap szar a látásmódod, ha nincs koncepciód, ha a fantáziád a levesben van… egy kurva éve nem lőttem el egyetlen egy értékelhető képet sem. De ez nem attól függ, hogy tudom e a zár, meg a rekeszidőket. Még véletlen sem attól! Nincs hajtóerő. Kis, közép, nagyformátum? Objektívek? Világítástechnika? Színtan? CCD-k? Gép felépítés? Modell-, tárgy-, reklámfotó? Jogi kérdések? Ki a faszt érdekel, amikor még a levegővétel is nehezen megy néha. Baszki! Felmentünk a hétvégén Balaton fölé, egy erdős, kilátós valamibe, és néztem, de nem láttam. Ott volt a kezemben a gép, és nem láttam meg semmit. Ez gáz! Kurva nagy gáz!

Jah, és ne feledjük, hogy el kéne olvasni a beérkezett leveleket végig, merthogy ha elküldik a vizsgaidőpontot, és a témát (a téma az vicc, mert tulajdonképp annyit is írhattak volna, hogy “Az egész anyag, azt jóccak!”), akkor azzal még nincs vége a levélnek, mert a végén ott van, hogy “Jelentkezés a vizsgára Júl. 30-ig, levélben”. Szerinted?

Rég volt júl. 30?

Facebook Twitter Tumblr

8 Responses to Ahhamm….

 1. szerint:

  Ha nem látsz, akkor az baj. De elmúlik majd.
  Július 30 meg nem volt olyan rég tulajdonképpen. Reméljük, olvasott szöveg értése feladat nem lesz. 😉

 2. Zaphod szerint:

  Én egyszerűen tudom, hogy mik a felesleges dolgok egy szövegben. Itt van pl. a “vizsgára jelentkezés”. Tök felesleges volt, mert kutya nem nézte, hogy ki jelentkezett, meg ki nem… 😉

 3. szerint:

  Akkor jó. Remélem az összes rekeszérték, meg záridő ment.;)

 4. Zaphod szerint:

  ŐŐŐő…. majd jövőhéten megírom. Akkor majd jól megjön az igazság! 😉

 5. Thiliell szerint:

  Hogy sikerült a vizsgád?

 6. Zaphod szerint:

  Nem tudom Thiliell.
  Majd jövőhéten megírom.
  Talán elég jóindulatúak lesznek velem a tanáraim… 😉

 7. Thiliell szerint:

  @Zaphod Miután olvasták a blogodat, és látták, hogy bringán kínoztad a fenekedet, és kreatívan agonizáltál hetekig… ahhamm.. 😛

 8. Zaphod szerint:

  @Thiliell Neeem, csak nem olvasnak. Miért is tennék? 😉 De bevallom nekik is bármikor, hogy szart sem tanultam… 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com