Két napja azt olvasom mindenféle kritikákból, hogy a Hold nevű mozi milyen nagy durranás.

Jut eszembe! Kaptam egy rakás kultúra utalványt, szóval megint ingyen lesz a mozi egy ideig…

Sőt, aki ajánlotta, az is valami hasonló szavakkal.

Ha meg akarod nézni, akkor ne olvass tovább.

Szóval, a Hold.

Ott tartunk az időben, hogy az ember bányászni kezd a holdon. Mindezt szinte tökéletesen gépesítve, egy, azaz egy darab emberi felügyelet alatt. Azt hitted… SciFi kamaradarabnak nevezik ezt a művet mozit, mivel összesen egy ember játssza végig az egész történetet. Főhősünk tehát a holdon van. Egymaga. A családdal néha üzenetet váltanak, és várják a pillanatot, mikor újra együtt lehetnek. Még valakivel beszélget a fószer, méghozzá egy, a plafonról lelógatott robottal (baszki, mindenhol külön kiemelik, hogy Kevin Spacey a hangja a cuccnak… és akkor mi van?), mi érdekes, mert felveti a kérdést, hogy a kégliben elhelyezett bazi zsilipkapuk hogy a francba zsilipelnek, ha az a szar, valami gerendaszerűségről lóg le, és hálózza be az egész helyet, de hagyjuk, csak kötözködök… Kötözködök, mert nincs miről írni!

A pali végnapjait tölti, mikor kimegy a hold felszínére, ott balesetet szenved, és snitt… Majd felébred a hold orvosi szobájában, hol ott van kedves barátja, a robot, és közi emberünkkel, hogy….

Várj! Annyira unatkoztam a mozi közben, hogy elvesztettem a fonalat.

A pali kimegy, ott meghal, de felébred az orvosiban, és akkor valami történik, és akkor tévedés, mert találkozik a saját klónjával, majd eljő az idő, hogy szétessen darabokra, mert a klónok csak pár évig élnek, da akkor mindketten tudják, mármint ő, meg az új klón, hogy …jah, nem!

Megvan! Tehát, a pali felébred az orvosiban, ott közli a robot, hogy biza baj van, és akkor kimegy, hogy megjavítsa az a gépet, mi úgy sérült meg, hogy az elődje nevű klón nekiment, és ott meghalt… nem, nem halt meg! Visszaviszi! És akkor mind a ketten rájönnek, hogy klónok, és akkor kikristályosodik a történet. Majd a régebbi klón elkezd szétesni, erre kitalálják, hogy akkor menjen vissza a földre egy űrhajón, mi csak a bányászott nyersanyagra van kitalálva, és akkor a régi elmegy hót betegen, majd’ szétesve…. Vagy az új megy el?

Szar! Nem érted?

SciFi művészfilm, mi azt szeretné bemutatni, hogy milyen magányossá válik az ember egymaga. Hogy képes megőrülni. De ilyet tökéletesen eljátszott Jack Nicholson a Ragyogásban, és senki meg sem közelítheti. Nagy durranás sincs a filmben, mert a 28. percben tudod, hogy miért lettek létrehozva a klónok. Nah, bumm… történt egy malőr, és kettő összetalálkozott. És? Eljátsszák nekem, hogy az őrület milyen szinteken tanyázik? Minek? Visszaolvasom 5éves írásaimat, és simán találok bennük hasonló tanulságos példákat.

A főszereplő meg unalmas! Kb. abban tehetséges, hogy Heath Ledger sírjára virágot vigyen minden vasárnap, és keddenként összegereblyézze a füvet.

A Hold című film egy kalap szar! És pont!

Facebook Twitter Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com