Itt írtam róla! Megelőztem a Totalcart! Yeahh…

Adjunk a népnek cirkuszt, meg kenyeret. Ezt már Rómában kitalálták pár ezer éve, és most itt van, feltaláltuk ismét a spányolvijászt.

Mit is rejtettek el a sorok között?

Asszongya, hogy polgárjogi jogviszony jön létre közted, és a parkolási társaság között, mi ezentúl vagy az önkormányzat, vagy az önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő cég. Most akkor úgy félve felteszem azt a kérdést, hogy eddig nem az volt?

Nálam sokkal okosabbak úgy írjálk le ezt, hogy:

“A jogviszonyok a jogalkotó által szelektált, a jogi szabályozás körébe bevont, jogilag szabályozott társadalmi viszonyok. Egy-egy polgári jogi jogviszonyban az adott életviszonyra vonatkozó absztrakt polgári jogi norma a jogviszonyokon keresztül érvényesül.

A jogviszonyok mindig csak emberek közötti viszonyok lehetnek, akár szervezetlen (ad hoc), akár szervezett (pl. szerződéses vagy szervezeti) formában jelennek meg.

Főbb jellemzői:

– mindig emberek , illetve közösségeik (emberi szervezetek) közötti viszonyok
– döntő mértékben vagyoni jellegű, de vannak személyi jellegű viszonyok
– a benne szereplő felek egyenjogúak, egymáshoz képest mellérendelt pozícióban vannak
– az autonóm felek szabad akaratukból kapcsolódnak össze (néhány kivétellel)
– a feleket kiegyensúlyozott mértékű jogosultságok illetik meg, illetőleg kötelezettségek terhelik “

Tehát, mi is volt eddig? Hol egy jogász?

Asszongya, hogy maximalizálni akarják az időket és díjakat (lásd: 2×270 Ft), és lehetőséget adnak arra (!!!), hogy az őrzött (muhahahaha) P+R parkolókban minimális díjakat szedhessenek. Hoppá! Látod?

Mi a lényeg? A P+R parkolókat azért találták ki, hogy ha buta külvárosi, vagy vidéki vagy, akkor legyen lehetőséged leparkolni egy BKV csomópontnál, ott jegyet venni, azzal beutazni a városba. Ezzel kaszál a BKV, a városnak nem kell foglalkozni a város egyre nagyobb forgalmi terheltségével, és mindenki boldog, píísz! Mit csinál a köcsög? Rájön, hogy hol nem szedett még be pénz, majd pótolja feledékenységét. Az egyre kevesebb P+R-ből is kiűzi a parasztot. Mert az kurvaisten, hogy nem fog fizetni, ellenben majd köröz a városban másfél órát, hogy letámassza a vasat …

Az rendben van, hogy világ egyik legnagyobb rablói a parkolási cégek voltak, hiszen mi is csináltak? Szerintem erre a kérdésre ember nem tudja a választ.

Szlovákiában 2008 elején az alkotmánybíróság eltörölte a parkolási díjat minden olyan esetben, ahol a tulaj nem kap ellenszolgáltatást a pénzéért cserébe! Nálunk az az ellenszolgáltatás, hogy nem tesznek ki mindenhova megállni tilos táblát? Vagy mit? Félreértések elkerülése végett szeretném közölni, hogy még mindig az önkormányzatok vannak értünk, és nem mi értük! Eddig semmi mást nem veszel észre, csak a katasztrofális minőségű útburkolatot, az idióta forgalmi rendet, és az olyan döbbenetes felújítási munkálatok megszervezését, mit a 62éves anyám jobban összerakna papíron.

Az MSZP benyögte, hogy ha megb@sznak bárhol a városban, akkor a lakóhelyed szerinti bíróság járjon el ügyedben, és hogy ne lehessen ott parkolóhelyet létesíteni, ahol nincs rá szükség. Oké! Ennyi erővel akár Petőfitől is szavalhattak volna egy verset (jah, az a jobbik dolga…). Hol is van olyan hely a városban, hol felesleges a parkolás? Megvan! Amit jó pénzért el lehet adni….

A KDMP megmutatta, hogy értünk van! Aszonta, hogy legyen magas színvonalú szolgáltatás, és utána következzék csak a gazdasági érdek. Szép volt fiuk! Nem mintha nem azt csinálnátok, amit a FIDESZ mond, de azért szép volt (jó ez a cirkusz…).

A jobbik asszonta, hogy legyen tiszta a parkolód. Mondom, inkább szavalnának….

A zLMP pedig tök zöld, meg átlátható, és mutassuk meg az embereknek, hova megy a pénz. Szupi gyerekek! Mindenki jól felszólalt. Jövőre szeretném mindannyiótok családjának a bankszámláját áttekinteni, hogy tulajdonképp mennyi is volt a haszon ebből az átláthatóságból, mit hangoztattok.

Mindegy… fő, hogy egyetért mindenki, mindenben.

Mivel eddig csak fikáztam, ezért térjünk a lényegre. Tudod mi az én fő bajom? Ez már megint miért pártműsor? Mi a faszt tud egy politikus arról, hogy egy városban miként kell kialakítani a forgalmi övezeteket, hogy lehet rávenni az embereket a forgalom csökkentése, ezzel egyetemben megkönnyíteni a parkolásokat, mellette élhető díjakat kialakítani. Ez egy szakma! Tudományág! Méghozzá olyan, mikkel még a tényleg nagyvárosok is szívnak a világban. Van nagyon sok munkanélküli matematikus, statisztikus az országban, kiknek tök jól jönne egy olyan intézmény, hol jó sokat számolhatnak. Adjál nekik egy ilyet, kapjanak egy fővárosi térképet, és mondd meg nekik, hogy van egy évük arra, hogy élhető legyen a városunk. Számoljanak. De ne egyedül, hanem a BKV, a taxi társaságok, a közterületesek, az autóklub segítségével. Kérjük a terveket, kérünk hozzá lakossági fórumot. Szívjuk még egy évig, majd radikálisan változtassunk meg egyszerre mindent. De nem! Itt kibaszott cirkusz kell a népnek…

Facebook Twitter Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com