(És amikor a fagyi visszanyal….)

Hosszú évek alatt berögződött szokásommá vált, hogy képtelen vagyok sms-ekre, vagy e-mail-ekre válaszolni. Illetve nagy többségben a “Válaszolok mindjárt” esete forog fent. Mondjuk néha zavar, a környezetemet viszont dühíti.

És eljő a pillanat, mikor küldök. És várom, hogy válaszoljon. Majd ma küldök megint, de semmi reakció. Itt már húzom a szemöldököm…

Variációk gondolatmenetekre:

Nem válaszol…

(Biztos alszik, nagyon fáradt lehet szegény. Hülye vagyok, miért zavarom…)

Még mindig nem válaszol…

(Olyan, mint én. Reggel megnézte az sms-t, de már így is késésben volt, megígérte magának, hogy válaszolni fog, de húzós a nap, nincs ideje.)

Csak nem ír, basszus…

(Szerintem nem akar válaszolni, mert tulajdonképp kérdést nem tettem fel, így hát az sms visszaigazolásával letudtuk az egészet.)

Még mindig semmi…

(Nem kellett volna megírni azt az üzenetet!)

Már eltelt másfél nap, és semmi…

(De, meg kellett írni! Sőt, még többet is, és sűrűbben!)

Erre sem ír….

(Gáz van…)

Még mindig nem….

(Csak nem valami baja esett? )

Sehol egy üzenet…

(Nem most kellett volna átállítani a mobilszámokat? Biztos elfelejtette…)

Nem csörög ez a szar…

(Ez a telefon beszart! A bankos üzenet is csúszott 2órát. Újra kell indítani…)

A Blokk…

Megtörtént eset tavalyról. Zap éppen rohant valahová, de szükség volt kézpénzre, így hát megállt az első bankjegykiadó automatánál, rutinból előkapta a kártyát, a géppel megeteti, és akkor…. És akkor mi a kód? A kód nem lehet más, mint…. Semmi! Nulla! Redőny lehúz! Mintha egy pillanat alatt kitörlődött volna minden négyjegyű szám a fejéből. Várjunkcsak! Mintha az lenne, hogy… Nem, az a telefoné! Próbáljuk ki! Telefon kikapcs, kód beír.

Már csak két lehetősége van.

Az nem lehet!

Telefonba megint beír a kód.

Már csak egy lehetősége van!

Gáz van! Legyen a kód….

Nincs több lehetősége , kérem a puk kódot.

Így hát az történt, hogy aznapra egyrészt kizártam magam a telefonomból, másrészt nem jutottam pénzhez. Mindaddig, míg haza nem értem, fel nem túrtam mindent, és be nem véstem tudatomba újra azt a kétszer négy számjegyet.

Ma a telefon újraindításnál közel hasonló élményben volt részem. Igaz, a bankkártyám négy varázslatos számjegyével tisztában vagyok, de hogy mivel élesztem újra a mobilom, hát lövésem sincs…

Tagged with →  

3 Responses to A blokk…

  1. kisroka szerint:

    Ehm, ez másokkal is előfordul, sőt, úgy is hogy nekik soha többé a büdös életben nem is jut eszükbe a kód, és kérhetnek másik bankkártyát.

  2. Zaphod szerint:

    Háát… ha nem rakok el minden ilyen papírt, akkor én is arra a sorsra jutok… 😉

  3. kisroka szerint:

    Nekem van egy olyan trükköm (az ominózus bankkártyacsere óta..) hogy egy cetlin a kártyám mellett tartok egy tízjegyű számsort, és abban rejtem el a kódot – minden második szám, vagy az utolsó négy, ilyesmik. Így akár az összes kódod nálad lehet egy helyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com