Tegnap este megint összeszarta magát a Viber, a kurva Vodafone hálózatán, erre kurvára berágtam, és mondom, ennyi volt! 11 éve vagyok kibaszott vodás, befejeztük, húzz az a francba, havi nyócezerhaccázé nekem ne korlátozz kurva VoIP csatornát, egyébként meg, anyád!

Gyorsba, nézzük a másik két kurva rablót, hogy mennyiért adja az adatot. Beszarsz… Mi kell? Én ugyebár leszarom a percdíjat, lebeszélhetőséget, sms-t, mert az elmúlt egy évben nem igazán volt arra precedens, hogy bármit is le, vagy túlbeszéljek az előfizetési díjon felül. Köll net, azt jóccakát. Normális mennyiség, olcsóért.

Leteszem az arcom. Még mindig az a kurva Voda a legjobb választás. Feltételek: min. 1GB adatforgalmat biztosító csomag, extrák, kedvezmények, hűség, meg mittudoménmilyen, a potenciálist hülyítő reklámduma nélkül.

· Vodafone: 8640 Ft
· T-Mobile: 11890 Ft (októbertől VoIP korlátot írt, talán a HWSW)
· Telenor: 12490 Ft

2 GB adatforgalommal:

· Vodafone: 15990 Ft
· T-Mobile: 16890 Ft (mint mondtam, októbertől VoIP korlátot írt, talán a HWSW)
· Telenor: 17590 Ft (smart extra 3, 7790 Ft, de ezt nem értem, sőt, több helyen elakadtam, de ezek az alap díjcsomagok na…)

Egyébként, ha nem szarnám le a perc/sms kombót, akkor 2, azaz kettő forintnyi ingadozás van a beszéd / szöveges üzenetküldés tarifájában, szóval semmi.

Ez rablás. És ezt egész egyszerűen nem tudja, illetve nem akarja senki leszabályozni, ami elképesztő. Merthogy miért? Nézzük mi volt az „őskorban”.

2000 áprilisában a matáv 4500-ért kínálta a betárcsázós, korlátlan csomagját, basszus, pedig akkor még azt sem tudtad itthon, hogy ha kimondom; NET, akkor épp melyik családtagodat szidom. 2002-ben váltottam mobil NETre, mert akkor sikálta el a matáv az átalánydíjat, és a Voda első GPRS (korlátlan!!!) csomagja 3125 Ft-ba került, mi átlag 50 kbit/s adatátvitelre volt képes, szóval ha a telefon egy hónapig, napi 24-ben csak weben csüngött volna, akkor 15-16 GB-ot tölthettél volna le GetRight-al (de hooogy, mikor 8 GB-os merevlemez zötyögött a gépedben…).

De akkoriban…. De akkoriban a 95-ös benzin szeptemberi ára 228 Ft volt, míg idén 427 Ft. Nem éri el a dupláját. Akkor hogy lehet az – kérdem én – hogy a magyar piacon nincs korlátlan mobil NET csomag a földi halandónak, viszont a legnagyobb forgalomkorlátolt ajánlat 5,5× többe kerül, mint 2002-ben, úgy, hogy (elméletileg) 7× kevesebb a havi elérhető adatmennyiséged.

20130918-200003.jpg

Amúgy még annyi változott a hőskorhoz képest, hogy 2002-ben a telefonon lévő, felsorolható extrák közül ki lehetett emelni a GPRS-t, WAP-ot, a négy színben pompázó kijelzőt, és ha volt benne határidőnapló, akkor király csávó voltál. Ha pedig 5megánál nagyobb weboldalt csináltál, akkor rábasztak a kezedre, mert hogy hülyevagy… Szóval, érdek volt megdolgozni az adatmennyiség csökkentéséért.

2013-ban pedig…. Az Apple végleg elkúrta az iPhone-t azzal az ocsmányul kinéző iOS7-el (Jobs addig rázkódik a sírjában, míg nem jön egy új csapat, és el nem sikálja ezt a baklövést…). Azt, ha ma megkérdeznéd valami fejlesztőtől, hogy ugyan mekkorára engedte a weboldala méretét, akkor hülyének nézne… Senkit nem érdekel a szélessávú világban az információ hordozómennyisége, csak ömöljön a szar a vízcsapból is.

Olyan aránytalanul szálltak el az árak a szolgáltatásokhoz képest, hogy elképedsz, ha egy csöppnyire belegondolsz. És erre egy tapodtat sem mozdul a nép.

Jah, de! Élteti Viktort, mikor a telekom cégeket megadóztatja, merthogy mocskos multik, erre az összes kieső jövedelmüket egyrészt a felhasználókon húzzák be, másrészt lehúzzák azokat a beruházásokat, mik elősegítenék a korlátlan webes forgalmat.

Mindenkinek az anyját….

Tagged with →  

13 Responses to A poszt, amiben sok kurva lesz…

 1. Rainmagic szerint:

  Melóban nincs flottás téma? Általában minden nagyobb cégnek van. Mert az enyímnél van Telenoros, és 19 Ft a legdrágább percdíj. Most kötöttünk nem rég netet rá, ami dolgozói szintén, és 1300-ért korlátlan böngészés és mél, és 100 MB letöltés van. Kérdezd meg a barinőidet odaát. 😀

  • Zaphod szerint:

   1. Mintha a zúrad nem ott dolgozna, ahol én… Neki van flottás? Egyébként meg a cégem csak azt fizesse ki, amit dolgozok, azt húzzon az anyjába…

   2. Mondom, nem érdekel a percdíj, mert a privát telefonon lévő privát hívásaim a nullához konvergálnak.

   3. A 100 megás adatmennyiség még viccnek is szánalmas. Az pont annyi, hogy 5* bekapcsoljam a telefont….

   Jah… Van 4 is! Az a “kérdezd meg a barátnőidet” beszólás megközelítette a biztosíték kiverését…. 😉

 2. Rainmagic szerint:

  mi a tökömet töltesz le?

  A Zembernek enyím flottás van, és lassan írom, h korlátlan a böngészés, mél. Csak a letöltés a 100… mivel lófütty a telefonos forgalom így… Szóval… 😛 😛 😛

  • Zaphod szerint:

   Lassai írom…

   Van az a latin mondás, hogy auribus frequentius, quam lingua utere. Ami aztat jelenti, hogy gyakrabban használd a füled, mint a nyelved. Meg aztán eszembe jutott olyan is, hogy si tacuisses, philosophus mansisses, vagyis ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

   Egyébiránt tudom ajánlani a webet, mint információs szupersztrádát annak érdekében, hogy felfedezd, a mobiltelefon adatmennyiségének (nem csak napjainkban, hanem azóta, mióta elérhető a mobiltelefonokon a háló) jelentős része egyáltalában nem kötődik a weblapok nézegetéséhez, levelek letöltögetéséhez. Merthát akkor kinyitom a noteszgépem, mi egyből kapcsolódik a teló wifi hálózatához, és az operációs rendszer elemei mind-mind egyszerre elkezdenek küzdeni a nagy, és elektronikus viharfelhőben kavargó bitek megszerzéséért, maga a telefon operációs rendszere is kommunikál mindennel, és mindenkivel, nem is beszélve a különböző applikációkról, tér-informatikai rendszerekről, minden szarról, mivel az utóbbi majd’ egy évtizedben elárasztottak minket a fejlesztők, hogy megkönnyítsék, vagy megnyomorítsák életünk. És ezekből semmi, de semmi nem tartozik a weblapnézegetés, és levélletöltögetés körébe technikailag, szóval nekem speciel egy telefon bekapcsolás, noteszgép felnyitás min. 30 megás adatforgalmat fog generálni, így belátható, hogy jelenlegi – a tűz felfedezéséhez képest – technológiailag fejlett világunkban, hol bónuszként megjelentek olyan, a földi halandónak értelmezhetetlen p2p, vagy és esetleg VoIP fogalmak is, 100 MB adatmennyiség pénzért való árulása nemcsak pofátlan, de egyenesen sértő a világ elektronikus szupersztrádáján élőkkel szemben.

   Süssél nekem szépen csokiszsütit, azt jóéccakát… 😉

 3. Rainmagic szerint:

  Ha ez nem válik be, akkor ebay. 😀 5e-ért rendelsz egy mobilroutert, és becsatogsz a Digihez és kérsz egy mobilsticket. 🙂 És le van a gondod… 😛

 4. növény szerint:

  Nálunk a flottás csomagban 4,3 huf a percdíj, 5 huf a sms és korlátlan a net 😀
  Szerintem érdemes mindenképpen megkérdezni a melóban, még ha nem is ennyire jó, de biztos jobb, mint ez a csupaszparaszt előfizetéses tarifa! Ennyiért csak az zzzzigazán hülyék neteznek!!!! Na csak mondom 😀

  • Zaphod szerint:

   Üdvözöllek tégedet is növény! Akar még nekem valaki flottás, húszfillér / percdíjjas / korlátlan / teljeslefedettségű LTE hálózattal bíró / nullahűségidővel rendelkező csomagot ajánlani, míg le nem lövöm a kommenteket?

   10…9…8….

   😉

   • Rainmagic szerint:

    Drága szívem! Aminek olcsó a percdíja, ahhoz adnak ócsóé netet is. 😛

    De viccen kívül Digi? Nekünk egy gigás a cuccunk és valami 2e Ft.

    • Zaphod szerint:

     Értékelem, hogy segíteni akarsz, de az én életvitelem mellett az, hogy egy mobil stick, meg egy mobil router legyen a zsebemben, totál életszerűtlen, mint ahogy életszerűtlen a határon túl használni ezeket az izééket… 😉

 5. Sir Artemon szerint:

  En most nagyon egyutterzo vagyok, es tokeletesen ertelek. Ulj le, nyugodj meg, kapsz kavet, ukran cigit, lazits. Gindolj arra, hogy egy hatalmas csatirnaban vagy, ahol a bitek vegtelen sora szaguldozik a geped es a mobilod fele. Erezd a sebesseget, ahogy elsuhanva melletted a felkavart forgeteg belekap a hajadba, es a szel lobogtatja a ruhadat. Most kepzeld el, hogy kozeledsz a Forrashoz! Igen, egeszen kozel vagy mar, es hamarosan megerintheted, a legjobb aron elerheto, leggyorsabb mobil Internet kiapadhatatlan Forrasat! Es most erintsd meg! Igen, ez mar a tied, orokre megkaphatod! Na, milyen erzes? Ugye, jobb most mar? :-*

 6. szerint:

  Kurvára nem kell telefon. Se net. Vegyél kőbaltát. Én azt fogom tenni hamarosan. Van azokban a Madonnaférjevoltam fickó filmjeiben az a sok név. Én leszek Kőbaltás Zé. Bifór zö dzsörmenz get hiör. 🙂 (Asszem nehéz napom van.)

  • Zaphod szerint:

   Nem nehéz napod, nehéz heted van! Gyakorlatilag szétkaptad Mexikó partjait, mi meg csak itt ülünk, azt nézünk ki a fejünkbőő, hogy mivan…. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com