Ismered azt a szitut, mikor megjelenik egy főnök a teredben, és a melletted álló alkalmazottal, beosztottal, valamilyen jogviszonyban alárendelttel úgy beszél, mintha most húzná ki a seggéből? Ha nem is élőben, de láttál már ilyet filmeken, mikor megjelenik a hatalom, ki élvezettel használja a lelki terrort, és úgy gondolja, hogy mindent megtehet mindenkivel, mert ő a szemétdombjának kakasa. Minden bizonnyal vannak erre elméletek, mik visszavezethetők a gyermekkorban elszenvedett traumákra. Verte az apja, megalázták az iskolában, rejti a homoszexualitását, mittudomén. Nem is érdekel. Az érdekel, hogy ha ezt látom, akkor feldühödjek, és rárontsak az ilyen mocsokra.

A fényezőm már simán benne a nyugdíjkorban, béreli a műhelyt, fényező0kamrát egy ilyen hulladéktól. Egyszer már összefutottam vele, amikor egy megbeszélésre mentem, majd ott megjelent köszönés nélkül, és elkezdett beszélni, illetve ugatni  a mesterrel, ki behúzott nyakkal bólogatott, majd ezt a rohadék nyugtázta, egyenes háttal eltávozott, még egy pár megjegyzést elböfögve.

Ma az autó elszállítása volt soron. Megérkeztem a műhely elé, leparkoltam egy olyan helyre, hol ne zavarjam a forgalmat, és elkezdtük megtárgyalni a megtárgyalnivalót, mire berontott ez a segg, kire már fenem a fogam egy ideje. Köszönés nélkül valami olyat ugatott oda nekem, hogy enyém-e az a kék autó (mintha nem tudta volna), és hogy tudom e, a telephelyen a parkolóhelyet bérlik, és akadályozom azt, ki be akarna állni. Természetesen semmi alapja nem volt a mondatainak, a fényezőkamra előtt voltam, hol nincs parkolás, de ha lett volna, akkor is villámot szórtak volna szemeim a lénye miatt. Nem finoman közöltem vele, hogy lassítson le, pár perc, és elhagyom a kibaszott udvarát, mire ő még mindig azt hitte, hogy van esélye, és folytatta a hatalmi harcot. Akkor esett le neki, hogy rajtam nem tud ostort csattogatni, mikor csaknem ordítva közöltem vele, hogy három perc múlva fogom elhagyni a helyszínt, jó mélyen belenézve malac szemeibe. Lehet a hang, lehet a nézés, de a paliban bennrekedt a válasz, és kisunnyogott az objektumból. Ránéztem a fényezőre, és olyan büszkén nézett rám, hogy nem tudtam hova tenni a szitut, majd alkudott egyet a saját árából, és búcsúztunk.

Hányok…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com